2014. november 20., csütörtök

Fantasztikus oldal ez a Flightradar, mert - azon túl, hogy a látvány azt sugallja, kész csoda, hogy innen a földről egyáltalán látjuk az eget, annyi gép nyüzsög a légtérben - majdnem olyan, mintha az irányítótoronyban ülnék. Láttam 11 órakor, hogy az a bizonyos gép most lendül neki a kifutópályának, aztán egyszercsak elkezdett nőni az altitude érték, és arra gondoltam, valaki szóljon nekik, hogy ahová tartanak, nem északnyugatra van, hanem épp ellenkezőleg. :) De persze Pest fölött leírt egy nagy hurkot és máris délnek fordult a Csepel-szigetnél.
Hamar elhagyta a déli országhatárt, átrepült Bulgária, Görögország fölött, kicsit a tengert is látták, és most mindjárt Izmir fölé érnek. Magasság 10668 méter, sebesség 865 km/óra.
Majd a leszálláshoz közeledve lesz érdekes, amikor változik az altitude és a vertical speed is. Addig csak nyugi, tessék szépen tartani ezeket a paramétereket. :) Egyébként most vannak éppen Rodosz fölött.

Update 13:11 - most húznak el Ciprus mellett, és ha a föld nem lenne gömbölyű - izé... tudom, nem gömbölyű, hanem geoid -, akkor akár láthatnák is Tel-Aviv repülőterét. Most már hamar odaérnek.


Update 13:24 - kezdődik, a magasság már csak 7551 méter, és most már  a vertical speed is szépen növekszik, lassan ereszkedik a gép lefelé.


Éééés... tádámmm, leszállt. Nem tudom, divat-e még a fedélzeten tapsolni a földet érés pillanatában, de innen küldök most egy kis egyszemélyes tapsvihart.


6 megjegyzés:

klaribodo írta...

Fantasztikus! Ennyi repülőgép van egyszerre, úgy értem egyidőben a levegőben? És hogy találtad ki az adatait a kiszemelt gépnek? Ó, ezt még tanulmányoznom kell.
Nagyon érdekes!

mick írta...

Az izlandi tűzhányó kitörése 96 000 járat felszállását hiúsította meg, szűk egy hét alatt.
Nem üresek tehát a légi folyosók soha.

Ági írta...

Klári, a kis gépre kell kattintani és akkor baloldalt megjelenik minden adata, a gép típusa, honnan hová tart, melyik légitársaság, az éppen aktuális magassága, sebessége, stb. Félóráig engedi nézegetni, akkor figyelmeztet, de csak frissíteni kell az oldalt és ugyanarra az állapotra áll vissza, lehet nézegetni újabb 30 percig.

klaribodo írta...

De jó! Köszönöm, Ági. :)

Ági írta...

Nagyon szívesen! :)

Kriszta írta...

Igen, tapsoltunk! :)